EasyBlog

This is some blog description about this site

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Wit poeder

Photo shared by on in Het begin
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 3333
 • 0 Comments
 • Print

Ergens in het eerste jaar dat we Andalucia bezochten belanden we in een klein dorpje op een aantal kilometers boven Gibraltar.

Daar aangekomen bleek dat het dorp een mengeling was van de Andalusiers en een massa Engelsen die er als sinds de jaren 60 vrij massaal naar toe waren gekomen.

Een leuke mix vonden wij. de sfeer in het dorp was relax , niet enkel omdat het toevallig ook hier kermis was :-)

Zoals overal hadden we ook hier in no time contact met de lokale bevolking in dit geval vooral de andalusier. Het bleek dat ongeveer de helft van het dorp werkeloos was en ze hadden dus allemaal tijd zat om met ons eentje te drinken. 

We werden natuurlijk ook hier al snel uitgenodigd om ergens bij iemand thuis aan tafel aan te schuiven want er was eten genoeg.  Mama had inderdaad super gekookt en we hebben ervan genoten.

Vervolgens weer verder naar de kermis. Laat in de nacht , ergens rond 3 uur.... werd besloten om naar een ander dorp te gaan op 15 kilometer want daar was ook kermis....

Ja het staat er echt, om 3 uur s'nachts nog naar een andere kermis gaan..... bleek later vaker te gebeuren in Andalucia. toen was het ook voor ons vreemd.

Maar goed, off we go. We wandelen met enkele dorpelingen naar de auto's en op weg langs de lokale politie die we vriendelijk groeten. Hola !!

Eenmaal ingestapt werd er door de andalusiers eerst een zakje wit poeder geopend en men stopte dat in hun neuzen.... !!! WTF??

Ook aan ons werd het aangeboden.... Pardon ??? wij geschokt en verrast weigeren. Waarom zeiden zij vervolgens. Jullie komen toch uit Holanda ?? Dat is toch normaal ?? iedereen doet dit toch daar??

??? Voor ons Limburgers was dit de eerste keer dat we dit zagen, thuis in Limburg nog nooit gezien...  Snel verontschuldigd en afscheid genomen.  We zagen de krantenkoppen al voor ons.  Politie pakt drugshandelaren op met de vermoedelijke hoofden van de bende uit Nederland !!!..... Echt niet...

Zo snel als we konden naar onze eigen auto en wegwezen.....

Later bleek dat "dank" de hoge werkeloosheid en de nabijheid van Africa er een groot drugsprobleem is in Andalucia en ook een verkeerd beeld van Limburg...... :-)

 

 

0

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Wednesday, 01 April 2020