EasyBlog

This is some blog description about this site

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Naar de kapper

Photo shared by on in De tourist
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 3748
 • 0 Comments
 • Print

De kapper. Als we in andalusië zijn gaan we daar naar de kapper. Om de eenvoudige reden dat het goedkoper is en daarnaast zijn ze ook nog eens heel goed. Dus waarom niet.

Zo is er in Ronda de kapster die mij "knipt" met een ouderwets scheermes... Nog nooit ergens gezien, noch meegemaakt. ....

Blijkt dat zij uit het noorden van spanje komt en vroeger men dat daar zo deed en dat het een mooier resultaat geeft. En eerlijk is eerlijk. Het resultaat is perfect.

Wel duurt het altijd even omdat er altijd wel iemand op bezoek komt en dan stopt de kapster om natuurlijk een praatje te maken...

 

Zo ook de kapper in Málaga stad. Die is 7 dagen in de week open want tenslotte is de eigenaresse een chinese. In Málaga stad zie je ze overal behalve op het strand of op een terras. Werken altijd. Maar goed , terug naar zaak.

Je loopt erheen en vraagt hoe lang jij aan de beurt bent. Duurt het even blijf je anders ga je weer en kom je terug als het ongeveer je beurt is.... Beetje vreemd want het lijkt of je voorkruipt ofschoon de hele zaak niet zo denkt.

De chinese eigenaresse doet bij de dames de nagels verzorgen en zelfs de haren verwijderen van de benen..... Dat laatste doet ze in een apart kamertje maar via de spiegels in de zaak zie je toch hoe in het achterkamertje met een soort plakband flink tekeer word gegaan. ...

Ondertussen word de rest in de zaak geholpen door een Russische dame en een meneer uit Venezuela. Die laatste is een supergoede kapper. Hij blijkt dit al 25 jaar te doen. De klanten zijn net zo internationaal als de werknemers.

Die Venezulaan knipt tig personen per uur en ondertussen praat hij met de hele zaak over van alles en nog wat. Het lijkt soms of hij helemaal niet oplet maar elk resultaat is perfect.

Het blijft apart , zo kwam eens een oudere vrouw binnen die hem onderbrak en zei dat haar zus haar haren had geverfd maar het was helemaal fout gegaan. of hij een tip had.. Vervolgens komt de Russische met de kleuren kaart en met zijn drietjes wordt overlegd wat haar zus het beste nu kan doen bij haar thuis!!. Ondertussen zit ik daar op de stoel met een half geknipt hoofd..... De vrouw gaat tevreden weg waarop hij weer begint maar al snel weer stopt omdat ze buiten iemand zien lopen die ze kennen en waarop even lustig word geroddeld..... Ik luister maar mee want wat moet ik anders :-) Uiteindelijk ben ik klaar.

Zoonlief is ook geknipt en vrouwtje ook. Afrekenen doe je bij de Chinese.... 5 eu mannen, 7 eu vrouwen en 4 eu kinderen. .... :-) dat betaal ik in Nederland voor mij alleen. ... genoeg geld over om op terras te gaan eten. .. Menu kost er 8.50 euro....

Toch wel fijn dan Andalusië :-)

 

 

bron foto aloraphoto

0

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Sunday, 29 March 2020